KWPN Kampioenschap 2021

De KWPN Kampioenschappen zijn het hoogtepunt waar fokkerij en sport bij elkaar komen. De KWPN Kampioenschappen bestaan uit:

 • Nationale Merriekeuring en Nationale Veulenkeuring
 • KWPN Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden om de Pavo Cup
 • Nationale Tuigpaardendag
 • Eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten dressuur

Programma | Groepenindeling | Boxreserveringsformulier

Toegang en tickets

De KWPN Kampioenschappen zijn gratis toegankelijk voor publiek. U bent van harte welkom om een bezoek aan de KWPN Kampioenschappen of de Blom Cup te brengen.

Voor een bezoek aan onze evenementen dient u dagelijks de volgende documenten bij de hand te hebben:

 1. Een geldig (gratis) ticket voor de Blom Cup of de KWPN Kampioenschappen
 2. Een coronatoegangsbewijs:
  • Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl. Upload één van de drie volgende bewijzen in de CoronaCheck-app:
   • Testbewijs
   • Vaccinatiebewijs
   • Herstelbewijs
  • U neemt vervolgens uw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Wij scannen bij de ingang de QR-code. Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt staat op rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen. Informatie over de CoronaCheck-app staat op www.coronacheck.nl.
 3. Legitimatiebewijs
 4. Een volledig ingevulde gezondheidsverklaring 

 

Parkeren

Parkeren kost € 10,- per auto per dag. Parkeren met een veewagen of auto met paardentrailer is gratis.

Nationale Merriekeuring en Nationale Veulenkeuring

De Nationale Merriekeuring is al jarenlang dé koninginnenrubriek van de KWPN Kampioenschappen, waar de allerbeste driejarige merries strijden om de kampioenstitel in hun fokrichting. De merries voor de Nationale Merriekeuring worden geselecteerd op de stamboekkeuringen, Centrale keuringen en bij de EPTM-testen. De beste merries van het keuringsseizoen verdienen een ticket voor de Nationale Merriekeuring.

Dit jaar worden de Nationale Merriekeuring en de Nationale veulenkeuring georganiseerd op vrijdag 13 augustus.

Nationale Veulenkeuring

De veulens voor de Nationale Veulenkeuring om de Virbac Veulenbokaal worden geselecteerd op de Centrale Keuringen en bij speciaal daarvoor aangewezen veulenkeuringen. De beste veulens van het keuringsseizoen verdienen een ticket voor de Nationale Veulenkeuring om de Virbac Veulenbokaal.

 

Pavo Cup

Tijdens de 5 voorselecties strijden de paarden voor een plek in de halve finale. In totaal zijn er 50 startplaatsen voor de vierjarigen, 35 voor de vijfjarigen en 20 startplaatsen voor de zesjarigen beschikbaar. Na de laatste voorselectie wordt een klassement opgemaakt en wordt bekend welke paarden het hoogstgeplaatst zijn en zich hebben geselecteerd voor de halve finale.

Boven op de bovengenoemde aantallen startplaatsen komen nog extra deelnemers: goedgekeurde KWPN-hengsten, hengsten die deelnemen aan de hengstenselectie en paarden die deelnamen aan de laatste observatietraining voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Al deze paarden mogen rechtstreeks zonder voorselectie deelnemen aan de halve finale. De beste drie paarden per leeftijdscategorie worden in de tweede finaleronde gereden en beoordeeld door een gastruiter.

 

De halve finales worden verreden op donderdag 12 augstus. De Pavo Cup finales vinden plaats op zondag 15 augustus. De halve finales en de finales worden verreden op het Nationaal Hippisch Centrum.

Inschrijven voor de voorselectie is mogelijk tot twee weken voor iedere voorselectie.

Lees meer over de Pavo Cup

Nationale Tuigpaardendag

De Nationale Tuigpaardendag staat al jaren als hét Tuigpaardenfeest van het Jaar in de agenda van alle tuigpaardliefhebbers. Nog steeds is het de drukst bezochte dag van de KWPN Kampioenschappen. Een bijzonder smakelijk recept dat staat als een huis met ieder jaar een paar nieuwe ingrediënten. Dit jaar vindt de Nationale Tuigpaardendag plaats op zaterdag 14 augustus.

Lees meer over de NTD

Eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten 2021

 

Tijdens de Pavo Cup en de Blom Cup kunnen oudere rijpaardhengsten (4 t/m 7 jaar) voor goedkeuring bij het KWPN worden aangeboden. Eigenaren die hun hengst in aanmerking willen laten komen moeten hun hengst aanmelden voor de Blom Cup c.q. Pavo Cup. De aangewezen hengsten kunnen vervolgens deelnemen aan het verrichtingsonderzoek.

Meer over de eerste bezichtiging oudere rijpaardhengsten
Geplaatst op: