KNHS College Tour: Eventing in de praktijk met Mans Buurman en Alice Naber-Lozeman

Woensdag 11 december staat eventing centraal tijdens de KNHS College Tour. Eventing ponybondscoach Mans Buurman en Olympisch eventingruiter Alice Naber-Lozeman vertellen je deze avond alles over eventing. De onderwerpen die aan bod komen zijn interessant voor zowel de beginnende eventingruiter, de gevorderde eventingruiter als de rijstijljuryleden eventing. Ben je instructeur of rijstijljurylid eventing? Dan behaal je 50 theoriepunten op je basiskwalificatie (instructeurs) of overige kwalificaties (juryleden).

Mans en Alice leggen uit wat een goede houding en zit is en waarom dit zo belangrijk is. Waarin verschilt  deze houding en zit bij het springen van een normaal springparcours? Er is aandacht voor de toenemende technische moeilijkheidsgraad in de klassen B t/m Z en de verschillende soorten hindernissen die daarbij horen.  Je hoort deze avond hoe je je paard kunt voorbereiden op de steeds smaller wordende hindernissen en hoe je hem leert om tussen de vlaggen door te springen.

Je krijgt antwoord op de vraag of je in een cross altijd passende afstanden moet rijden net zoals je dat een springparcours wilt. Hoe leer je je paard om toch altijd vol vertrouwen de hindernis te nemen ook als is je afstand niet altijd ideaal? Je krijgt tips hoe je oog voor de sprong ontwikkelt vanuit een hoog tempo.Tijdens deze avond verschijnen er combinaties van verschillende niveaus in de rijbaan. Rijtechnische problemen worden besproken en vervolgens krijgen ruiters tips en trucs om deze problemen op te lossen. En natuurlijk zal Alice zal zelf op een paard stappen om haar tips en trucs kracht bij te zetten.Kortom, ben jij een echte eventingfan en wil je meer leren over deze veelzijdige discipline? Zorg dan dat je deze veelzijdige interessante avond niet mist.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Amaliahal)
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Prijs voor leden is €30,-
Prijs voor niet-leden is €40,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.
Rijstijljuryleden eventing krijgen 50 theoriepunten op de overige kwalificaties (geen basisikwalificaties).


Inschrijven via Mijn KNHS

Geplaatst op: