NK Endurance op het Nationaal Hippisch Centrum

Van 9 tot en met 11 mei 2019 wordt rondom het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo het NK Endurance verreden. Het NK is voor de ruiters van TeamNL onderdeel van het CEI Dutch Endurance Festival, de Internationale wedstrijd die dat weekend wordt verreden.

Zowel voor de senioren als jeugd (Junioren en Young Riders) wordt de nationale titelstrijd beslecht. De senioren rijden op vrijdag 10 mei hun wedstrijd over 160 kilometer (CEI3*), de jeugd rijdt zaterdag 11 mei 120 kilometer (CEI2*). Het is voor de derde keer dat het NK Endurance voor de jeugd wordt georganiseerd.

Vorig jaar was het Georgette Zeijen die met haar toen 17-jarige D-Prodigy de titel mee naar huis nam bij de senioren. Haar gemiddelde snelheid was toen 15.82 km/uur, Georgette zal haar titel niet verdedigen. Bij de jeugd was Anne Marijn Kok vorig jaar de beste met Da Fuica Da Marinela. Anne Marijn reed vorig jaar met een snelheid van 16.832 km/uur, en is ook dit jaar van de partij om haar titel te verdedigen.  

Frens van ’t Zand is een van de drijvende krachten achter het Dutch Endurance Festival en vertelt vol vertrouwen over het evenement. “We zijn met ons vaste team van medewerkers en de organisatie verloopt voorspoedig. We zijn bij de FEI in de race om in 2021 het EK senioren en WK voor junioren te organiseren, en zullen er alles aan doen om te laten zien dat we daar klaar voor zijn. Het is jammer dat we iets minder deelnemers hebben dan vorig jaar, maar we hebben met ruim 80 starts nog steeds een mooi deelnemersveld. Naast de internationale klassen hebben we ook een nationale Cat 2 en 3 wedstrijd. We willen de deelnemers in die rubrieken graag kennis laten maken met een internationale wedstrijd en deze stap laagdrempeliger maken op deze manier. Doordat een internationale wedstrijd over meerdere dagen is, met de voorkeuring al de dag voor de echte wedstrijd, is er meer rust en een heel prettige sfeer.”

Vrijdag 10 mei zal de start voor de CEI3* rond de klok van 6.00 uur zijn en worden de eerste combinaties aan het einde van de middag aan de finish verwacht. De prijsuitreiking vindt ’s avonds plaats in de Amaliahal.
Zaterdag 11 mei vertrekken de combinaties voor hun 120 kilometer om 7.00 uur en ook die prijsuitreiking vindt in de avonduren in de Amaliahal plaats.

Deelnemers NK senioren 160 km (tevens deelnemers CEI3*)
Sofie Van Aggelen (Diever) - San Juan QA
Nant Baten (Teteringen) - Shv Silver Nahlu
Esther Groen (Bromsgrove) - Watt Du Colombier
Donna Oudshoorn (Katwijk Zh) - Valkan
Leonie Schoonderwoert (Hoogeveen) - Meneer Prince
Marijke Visser (Wanne, Trois-pont) - Castlebar Gameboy
Helen De Vries (Loenen Gld) - Tanimara
Jeanette Wilhelm (Ede Gld) - Chatar F 

Deelnemers NK Junioren 120 km (tevens deelnemers CEIYJ2*)
Bo Van Aart (Bavel) - Tassili du Florival
Eva Van Arem (Hulshorst) - Gordon D.A.
Anouk Eversdijk (Bavel) - MK DARIUSZ
Anne Marijn Kok (Hendrik-ido-ambacht) - L I KRIZOS
Nanke Kramer (De Veenhoop) - Liby
Imke Lamsma (Vriezenveen) - Kabila
Kimara van Ulden (Leiden) - Ghadir V
Desiree Warmenhoven (Rijnsburg) - Habischa Badia 

Voor meer informatie, deelnemerslijsten en het meest actuele tijdschema kijk op www.endurancesport.nl

 

Foto: Maarten Hanke  

Geplaatst op: