Heel Veel Ponyplezier Tijdens De Bixiedag 2019

Alweer voor de elfde keer werd dit jaar de Bixiedag in Ermelo gehouden. Uit het hele land en zelfs uit België kwamen kinderen met hun pony naar het Nationaal Hippisch Centrum voor een super leuke en leerzame dag met hun pony. Er werden niet alleen rubrieken in springen, dressuur en mennen gehouden, maar er waren ook talloze trainingen en spelletjes om aan mee te doen met de pony’s. Ook voor de kinderen zonder eigen pony was er van alles te beleven.

Tijdens de Bixiedag wordt in de dressuur- en spring- en menrubrieken geen klassement opgemaakt. Meedoen is belangrijker dan winnen. Na de gereden rit krijgen de jonge ruiters en amazones tips van de jury om thuis weer verder mee te oefenen. Net als voorgaande jaren konden kinderen ook dit jaar weer kennis maken met heel veel disciplines binnen de paardensport. En dat met uitzondering van voltige gewoon met de eigen pony. Natuurlijk was er ook weer de ponyversierwedstrijd met dit jaar een record aantal deelnemers.

In de grote kindertent kon er volop geknutseld en gekleurd worden. Hier werden ook de lekkerste paardentaarten gemaakt en kinderen konden zich prachtig laten schminken. Er stonden weer betrouwbare stokpaardjes klaar voor de stokpaardjes race. Voor de kleine dierenliefhebbers was ook nog een kinderboerderij aanwezig waar volop geknuffeld kon worden met allerlei boerderijdieren. Ook stonden er pony’s klaar voor een ritje voor de kinderen zonder eigen pony.

Gelukkig waren de weergoden ons dit jaar weer goed gezind en liet de zon zich regelmatig zien.

Esther Regelink maakte voor ons de foto’s dit jaar. Binnenkort vind je de hele reportage van de Bixiedag op haar website regelinkfotografie.nl en kunnen foto’s worden nabesteld.

Hieronder alvast een eerste impressie van vandaag.

Na de proef krijgen ruiters tips van de jury om thuis mee aan de slag te gaan.


Stoere kinderen met hun pony's tijdens de crossles.


Best spannend de eerste keer door het water!

Natuurlijk werd er dit jaar ook weer gemend.




Stokpaardjes race onder leiding van Fleur Klapdeur.



En gaan!

Schrik- en obstakeltraining is een leuke uitdaging voor de pony's en hun baasjes. En leerzaam natuurlijk!

Test je vaardigheid tijdens Working Equitation

Zelfs de hindernissen zijn op ponyformaat bij het SoSo Bixiespel.

Er waren vandaag pony's in allerlei maten, kleuren en aftekeningen :-)

Naast pony's kon er vandaag ook volop met andere dieren geknuffeld worden in de dierenboerderij. 

Uiteraard ontbrak ook dit jaar de ponyversierwedstrijd niet!

 

Foto's: Esther Regelink Fotografie

 

Geplaatst op: