Eerste Sportfit WK-selectie Jonge Dressuurpaarden

Deze week vond het eerste selectiemoment plaats op het Nationaal Hippisch Centrum voor de Nederlandse afvaardiging naar het WK Jonge Dressuurpaarden. De de ‘Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses' worden van 1 tot en met 4 augustus 2019 gehouden in Ermelo.

KWPN-inspecteur Floor Dröge maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de selectiecommissie. “Het is heel fijn om te merken dat we met zijn drieën goed op één lijn zitten”, ze doelt hiermee op haar mede-selectiecommissieleden Monique Peutz en Alex van Silfhout. “Wij zijn van mening dat een paard in de basis drie goede gangen moet hebben om kans te maken op afvaardiging naar het WK begin augustus. De verrichting hoeft nog niet perfect te zijn, het WK is over 4,5 maand, maar wij moeten wel kunnen zien dat er ruimte voor progressie is. Over de linie hebben wij hele fijne en goede sportpaarden gezien, die netjes werden voorgesteld. Wij kijken vol vertrouwen uit naar het eerste observatiemoment.”

Bij de vijfjarigen zijn twaalf combinaties uitgenodigd, bij de zesjarigen mogen dertien combinaties naar het eerste observatiemoment en bij de oudste categorie, de zevenjarigen, zijn dit er acht. Dit aangevuld met de combinaties die zich al hadden geselecteerd via de Pavo Cup. Kijk voor de hele lijst op: www.knhs.nl/wkjongedressuurpaarden

De paarden In Style, Hermés en Hot Chocolate zijn afwezig gebleven tijdens het selectiemoment met een attest en moeten voldoen aan de door de commissie gestelde voorwaarde om door te gaan naar het eerste observatiemoment.

Wegens andere verplichtingen van de ruiter hebben enkele paarden de toestemming om tijdens één van de observatiemomenten afwezig te zijn. Zij dienen wel te voldoen aan de door de commissie gestelde voorwaarden. Het gaat om de paarden:

Hashtag (v.Cachet L) (1e observatie)
Intro K (v.Apache) (1e observatie)
Resim's Invito (v.Fürstball) (1e observatie)
Jovian (v.Apache) (2e observatie)

Foto van Hermes door Hippofoto.be

Geplaatst op: