Nationale Dag van het Gelders Paard

Ieder zomerseizoen vindt de Dag van het Gelders Paard plaats, dit jaar op zaterdag 20 juli 2019. Op deze dag vindt de Centrale Keuring voor Gelderse paarden plaats en zijn er tal van shows. Hengsten en merries van alle leeftijden presenteren zich daar en tonen hun aanleg in de keuringsbaan.

Allereerst is er de Centrale Keuring voor Gelderse merries die op de stamboekkeuring ‘ster’ zijn verklaard. Op de Nationale Dag van het Gelders Paard kunnen zij de titel ‘voorlopig keur’ behalen, waarmee zij na een succesvolle sportcarrière of aanlegtest definitief keur kunnen worden. De allerbeste merries ontvangen een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring op de KWPN Kampioenschappen in augustus.

Iedere fokrichting huldigt in het zomerseizoen zijn Fokker van het Jaar. De Gelderse Fokker van het Jaar wordt bekend gemaakt en gehuldigd op de Dag van het Gelders Paard. Tevens vinden er tal van andere shows plaats, bijvoorbeeld met goedgekeurde Gelderse hengsten, de Gelders paard van het Jaar-verkiezing etc. Daarnaast wordt ieder jaar de penning Stichting Zeldzame Huisdierrassen uitgereikt.

Kortom: een dag die de liefhebbers van dit veelzijdige type paard niet mogen missen!

Geplaatst op: