Talenten tonen hun kunnen in Ermelo

Woensdag 3 juli was in Ermelo de voorselectie voor de KNHS Talentendag. Onder toeziend oog van internationale juryleden, bondscoaches en trainers lieten de jonge ruiters en amazones zich van hun beste kant zien. Binnenkort krijgen de deelnemers te horen wie er een uitnodiging krijgt voor de KNHS Talentendag op woensdag 4 september.

Voor het tweede jaar vond de voorselectie voor de KNHS Talentendag plaats op het Nationaal Hippisch Centrum. Tientallen talenten waren naar Ermelo gekomen om zich voor de bondscoaches en leden van het KNHS Trainersplatform in de kijker te rijden. 
De dressuurcombinaties reden een proef voor internationale juryleden, waarbij de trainers meekeken om vervolgens met de ruiter/amazone vijftien minuten te werken aan punten uit de proef. De bondscoaches kijken mee naar de verrichtingen en spreken later op de dag met de trainers de resultaten door. 
Naast het rijden, de train- en coachbaarheid van de ruiters kijken de beoordelaars ook naar de resultaten in de sport, de ambitie en de ontwikkeling van de deelnemers. “De deelnemers moeten zelf hun motivatie opschrijven en aangeven wat ze willen bereiken”, vertelt Monique van der Heijden, projectleider Topsport & Talentontwikkeling bij de KNHS. “Voordeel van de centrale voorselectie is dat de bondscoaches de deelnemers nu twee keer zien. En de ruiters willen graag in Ermelo op het NHC rijden. Voor 25 van de 65 deelnemers was het gisteren een terugkomdag om te kijken hoe de ontwikkeling is. Zij hebben afgelopen seizoen Beloftentrainingen gevolgd en konden zich in Ermelo direct weer selecteren voor het volgende seizoen trainingen.” 
De deelnemers van 3 juli worden binnen veertien dagen per e-mail geïnformeerd over hun resultaat.

Springen
Dat geldt ook voor de deelnemers aan het springen. “Bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs zijn zeer ervaren en heel goed op elkaar ingespeeld. Zij laten de deelnemers eerst een parcours springen en gaan daarna individueel met ze aan de gang. Het is dan van belang hoe de deelnemers met de aanwijzingen van de trainers of coaches aan de slag gaan”, legt Van der Heijden uit. 
Voor de Eventing, U25, Children en Para-dressuur combinaties welke voldoen aan de Deelnamenorm is er de mogelijkheid om direct in te schrijven voor de Talentendag op 4 september. Klik hier voor de deelnamenorm op onze website. 

Klik hier voor meer informatie over het KNHS Talentenplan

Foto's Chelsey Lievestro

Geplaatst op: