11 September KNHS college tour hoefbevangenheid met Esmee Smiet

Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een 'KNHS College Tour' (Voorheen 'Hippische Leergang'). Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige KNHS College Tours kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Op 11 september staat de KNHS College Tour Hoefbevangenheid met Esmee Smiet gepland. In deze KNHS College Tour wordt uitgebreid aandacht gegeven aan wat hoefbevangenheid is, hoe het ontstaat, de onderliggende aandoeningen en het voorkomen ervan.

Hoefbevangenheid, ofwel laminitis, is één van de meest voorkomende en slopende aandoeningen van alle paardachtigen. Het kan een symptoom zijn van verschillende onderliggende systemische aandoeningen (hormoongerelateerd, bloedvergiftiging of ontsteking) of veranderde gewichtsbelasting in plaats van dat het een aandoening op zichzelf is. De overheersende vorm is de hormoongerelateerde of wel endocrinopathische vorm van hoefbevangenheid. In deze KNHS College Tour wordt uitgebreid aandacht gegeven aan wat hoefbevangenheid is, hoe het ontstaat, de onderliggende aandoeningen en het voorkomen ervan. Deze KNHS College Tour wordt gegeven door Esmee Smiet (DVM DipECEI).

Wie is Esmee?
Esmee studeerde Diergeneeskunde aan Universiteit Utrecht. Ze is Europees Specialist Interne Geneeskunde van het Paard en als dierenarts verbonden aan onder andere KNHS-partner Boehringer Ingelheim Animal Health. Esmee zet zich ook in voor de ontwikkeling van de professie, onder anderen als Clustervoorzitter Paard bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo (Foyer)
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs leden: €15,-
Prijs niet-leden: €30,- (Voor €25,- ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer informatie)
Theoriepunten voor licentiehouders: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie
Facebook Event: Blijf op de hoogte van het nieuws over deze KNHS College Tour en meld je aan voor het Facebook Event KNHS College Tour Hoefbevangenheid

 

Inschrijven via Mijn KNHS (Inschrijven kan tot 11 augustus)

 

Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour' (Voorheen Hippische Leergang).  Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of official zelfs licentiepunten verdienen. Inschrijven voor een KNHS College Tour verloopt via Mijn KNHS. Let op dat je je op tijd aanmeldt want vol=vol. Kijk voor alle geplande KNHS College Tours op www.knhs.nl/knhscollegetour

 

 

Geplaatst op: