Centrale Hengstenkeuring Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek

Centrale Hengstenkeuring van het Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek. De hengstenkeuring wordt gehouden op het Hippisch Centrum in Ermelo.

De vrijdag staat in teken van de eerste bezichtiging en zien we 110 hengsten in de baan. De sectie A is dit jaar het sterkst vertegenwoordigd met 34 3-jarige hengsten en 9 hengsten van 4 jaar en ouder. De hengst Shore Brooks Hot ’s Spicy is de top aanvoerder in de sectie A. Maar ook hebben we een mooi aantal in de sectie NWR & WPBR. In de sectie NWR zien we 22 3-jarige en 4 hengsten vier jaar en ouder. In de WPBR zien we 6 3-jarige en 2 hengsten vier jaar en ouder waaronder de reeds bij NRPS goed gekeurde hengst Goldstar du Bois.

Maar ook bij de overige secties zien we een mooi aantal. In de sectie b zien we 20 3-jarige en 4 hengsten vier jaar en ouder. Maar ook een top deelname in de sectie C met 4 3-jarige en 3 hengsten vier jaar en ouder. In de sectie D een drie jarige en een hengst van vier jaar en ouder. Kortom de vrijdag is er genoeg te zien.

Op zaterdag hebben wij een divers programma. In de ochtend zien we de reeds goedgekeurde hengsten in de baan, worden de hengsten die afgelopen jaar zijn goedgekeurd gehuldigd, worden er verschillende hengsten vrijwillig en verplicht onder het zadel getoond en de fokker van het jaar bekend gemaakt.

Maar ook tijdens de pauze wordt er dit jaar niet stil gezeten. Het programma wordt tijdelijk overgenomen door dames Carry Coveen en Marjolein van Waarle. Na de lunchpauze worden de nieuwe predicaat hengsten bekend gemaakt en zien we de hengsten in de baan voor de tweede bezichtiging en voor de kampioenskeuring.

Vrijdag starten we om 09:00 uur en op zaterdag om 08:30 uur.

Voor meer informatie gaat u naar de website www.nwpcs.nl

Geplaatst op: