Programma NK Dressuur bekend

Dit jaar zal het NK voor de derde keer in de prachtige ambiance van het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo worden gehouden. De afgelopen jaren hebben vele mooie winnaars plaatsgenomen op het podium; zo ging Diederik van Silfhout er vorig jaar vandoor met de overwinning in de Zware Tour. Het NK is dit jaar het toneel van de laatste observatie van het EK. Bondscoach Rien van der Schaft zal bekend maken welke ruiters het Nederlandse team gaan vertegenwoordigen op het EK In Gotenburg. Tevens zal ook bekend worden welke combinaties mogen deelnemen aan het WK Jonge Dressuurpaarden. Na het grote succes van de Triple V Team Dressuur van afgelopen jaar zal het in deze editie wederom plaatsvinden. Een grote verandering is dat de Para Finale verzet is naar de zaterdag. Met een bomvol goed sportprogramma met vele highlights is er zeker reden genoeg om dit gezellige en sportieve evenement te bezoeken.

Donderdag 13 juli
De donderdag staat in het teken van de Pavo Selectie van het WK Jonge Dressuurpaarden. De 5-, 6-, en 7-jarige toppers zullen zich van hun beste kant laten zien in de dressuurpiste.

Vrijdag 14 juli
Vrijdagochtend komen de junioren in actie. Hierna zullen zij het stokje overgeven aan de Para-ruiters. Naast de Kingsley Grand Prix staan eveneens de eerste onderdelen van de Junioren, Young Riders, U25, Lichte Tour en ZZ-Zwaar op het programma.

Zaterdag 15 juli
Dressuurliefhebbers kunnen ook zaterdag naar hartenlust van de sport genieten. Niet alleen verschijnen de jonge dressuurpaarden weer in de arena tijdens de selecties voor het WK Jonge Paarden, ook worden onder andere de Kleine Finale van de Kingsley Grand Prix Special en de finales van de Kür op Muziek voor de Paradressuur, ZZ-Zwaar en Lichte Tour verreden.

Zondag 16 juli
Het programma van zondag is gevuld met finales. Zo zullen de finalisten van de Kür op Muziek van de Junioren, Young Riders, U25 en Kingsley Grand Prix om de titel Nederlands Kampioen strijden. Ook leuk; de onderdelen van de Triple V Team Dressuur vinden in de middag plaats!

Bekijk het volledige programma hier.

Geplaatst op: