Marten Luiten’s droom komt uit

“Je droomt er wel van om dubbel kampioen te worden, dan is het natuurlijk heel mooi dat het lukt en dan ook nog met een score van 72.61%.” De droom van Marten Luiten kwam uit. Na de titel in de hoogste klasse vorige week, won Marten met de vijfjarige Goldwin's Hoeve’s Valerion de titel in het L2/DE.

“Goldwin’s Hoeve’s Valerion is een hele fijne pony. Hij wordt dit jaar vijf. Vorig jaar wonnen we zilver in het KNHS Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s en hadden we brons op de Hippiade in het L2. Nu dus goud. Omdat hij op 1 april pas in het M1 mag starten, zijn we nu in het L2 gestart. Zo gauw het kan ga ik over naar het M1.”
De Gymnasuim-leerling uit Winschoten antwoordt diplomatiek op de vraag welke van zijn pony’s, de oudere Movie Star of Valerion, de beste is. “Het zijn allebei fijne pony’s om te rijden met een super karakter. Het maakt mij niet uit.”
Ruim vier procent was het verschil tussen Luiten, ook Gronings kampioen, en Brabants kampioene Romy Bertelink die met de New Forest pony Wielbraek’s Firefly het zilver won. Danique van der Heijden deed voor Brabant goede zaken met de bronzen medaille.


Uitslag KNHS Indoorkampioenschap klasse L2, categorie D/E
1. Marten Luiten (Winschoten), Goldwin's Hoeve's Valerion (v.Valerio), 72.61%
2. Romy Bertelink (Eindhoven), Wielbraek’s Firefly (v.Sulaatik’s Versaille), 68.50%
3. Danique van der Heijden (Veldhoven), Alexandro D.J. (v.Kantje’s Armando), 68.50%

Klik hier voor alle uitslagen

Geplaatst op: