Nog twee dagen tot de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard!

Nog twee dagen en dan is het zover: de KWPN Hengstenkeuring Tuigpaard trapt af als het eerste KWPN-evenement van het nieuwe jaar! Op zaterdag 7 januari staat vanaf 9.00 uur alles in het teken van de hengstenselectie. Zo'n 50 jonge hengsten staan op de startlijst en het programma wordt omlijst met diverse leuke shows en presentaties. 

 

Hengstenselectie

In de ochtend worden de hengsten, die zijn aangemeld voor de eerste bezichtiging, door de hengstenkeuringscommissie beoordeeld. In vijf groepen worden zij aan het publiek en de jury voorgesteld, waarna hengstenkeuringscommissievoorzitter Johan Hamminga bekend maakt welke hengsten 's middags terug mogen komen. In de middag wordt bekendgemaakt welke hengsten een uitnodiging krijgen voor de tweede bezichtiging in 's-Hertogenbosch op zaterdag 4 februari.

 

Shows

's Middags is er - naast de hengstenselectie - ruimte voor een aantal shows. Vierspanmenner Theo Timmerman, die al vele keren bijdroeg aan teamgoud voor het Nederlandse team, zal u zeker weten te boeien als hij vertelt over waarom het Nederlandse tuigpaard zo geschikt is voor en succesvol is in de mensport. Dit zal zeker een spektakel worden! Verder staat wederom een rubriek van onze talenten van JongKWPN op het programma. Een aantal leden van deze club enthousiastelingen neemt het tegen elkaar op en worden daarbij onder andere beoordeeld door Theo Timmerman en - namens hoofdsponsor Westfort - Els Kruiswijk. JongKWPN kennende hebben zij nog wel een verrassing voor u in petto! Ook zal een aantal goedgekeurde Hackney-hengsten grote maat zich aan u presenteren. Wellicht informatief en interessant voor uw hengstenkeuze in 2017!

Natuurlijk mogen ook de hengsten die het selectietraject al met succes afrondden niet ontbreken. Bijna alle actieve goedgekeurde hengsten komen - in tuig, aan de hand of beide - in de ring.

 

Kaartverkoop

Kaarten voor de eerste bezichtiging op 7 januari zijn te verkrijgen aan de kassa voor 10 euro per volwassene, kinderen van 6 tot en met 11 jaar betalen 5 euro entree en kinderen tot en met vijf jaar mogen gratis naar binnen. U betaalt geen parkeergeld. Betaling is alleen contant mogelijk. Het meebrengen van glaswerk is niet toegestaan.

 

Catalogus

De catalogus, waarin u alle informatie vindt over de aangeboden hengsten, is te verkrijgen aan de kassa van de Hengstenkeuring op 7 januari.

Geplaatst op: