Marieke van der Putten wint Zware Tour KNHS Indoorkampioenschap

Marieke van der Putten is de overtuigende winnares geworden van de titel in het KNHS Indoorkampioenschap Zware Tour. Met Glock´s Federleicht won de amazone beide proeven. Zilver ging naar Adelinde Cornelissen met Zephyr, Lynne Maas won met Uranium W brons.  

In de zaterdag verreden Grand Prix was de voorsprong van winnares Van der Putten op haar naaste concurrenten met ruim drie procent behoorlijk groot. Zondag in de Kür werd het door wat spanningsfoutjes in de piaffe en passage van Glock´s Federleicht toch nog even spannend. Het zeer sterke galopgedeelte bleek echter meer dan genoeg om toch als winnaar uit de bus te komen van de Schaap en Citroen prijs.
Ook Adelinde Cornelissen ondervond met Zephyr wat problemen in met name de piaffe en moest genoegen nemen met de derde plaats. In het overall klassement eindigde de amazone wel op de zilveren positie. Tweede in de Kür en derde in het kampioenschap werd Lynne Maas met de fraaie Uranium W.

Voor Van der Putten was het één van de laatste keren dat ze als amazone van werkgever Glock in de ring verscheen. Binnenkort stop Van der Putten als stalamazone bij team Glock en gaat zelfstandig verder. Marieke vertelt daarover, “natuurlijk is het jammer om zulke goede paarden, waar je zo intensief mee gewerkt hebt, achter te laten. Ik weet echter ook zeker dat er weer mooie dingen op mijn pad gaan komen.”
Over haar proef vertelt Van der Putten: “De piaffe was wat moeilijk en daardoor ook de overgangen naar de passage. Normaal kun je de merrie heel harmonieus door de proef laten lopen, dat is juist een van haar grootste kwaliteiten. We kregen wat meer spanning dan normaal, ik denk ook een beetje door de vermoeidheid.”

Bondscoach Rien van der Schaft was ook van de partij in Ermelo. Van der Schaft: “Ik heb zeker een aantal belofte combinaties aan het werk gezien, maar het gat naar de internationale top is voor deze groep nog wel behoorlijk. Maar ik heb absoluut ruiters en paarden met potentie voor de toekomst gezien.”

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap Zware Tour
1. Marieke van der Putten (Apeldoorn) – Glock´s Federleicht, 74.639% (74.070% en 75.208%)
2. Adelinde Cornelissen (Nijkerk Gld) – Zephyr, 72.786% (71.030% en 74.542%)
3. Lynne Maas (Schiedam) – Uranium W, 71.777% (68.970% en 74.583%)

Geplaatst op: