KNHS Rosline Bixie Kerst Event schrijf je nog gauw in

Op zondag 17 december 2017 organiseren de KNHS en Rosline het eerste indoor Bixie Kerst Event op het KNHS-centrum in Ermelo. Houd je van pony’s en ben je lid van de KNHS of de Rosline fanclub? Dan mag je dit nieuwe event in kerstsfeer zeker niet missen. Er zijn nog maar een paar startplekken vrij, dus wees er snel bij. Inschrijven kan nog tot uiterlijk dinsdag 12 december.

Het KNHS-Rosline Bixie Kerst Event is een nieuw evenement waar kinderen van 6 t/m 13 jaar oud met een eigen pony (dit mag uiteraard ook een verzorg- leen- of manegepony zijn) mee kunnen doen aan een dressuurclinic op Bixie niveau. Je rijdt een Bixieproef en krijgt daarna uitgebreid commentaar en tips van de jury. Tijdens deze dag is er ook een para dressuurrubriek voor kinderen met een beperking in de middag is er een Bixie Kerstspel voor alle deelnemers aan de dressuurclinc. Tijdens het Rosline Bixie Kerstspel mogen kinderen (en de pony’s mits het veilig is) verkleed zijn in het kerstthema. Houd hierbij wel rekening met het dragen van een cap en veilig schoeisel.

Inschrijven

Wil jij dit super gave KNHS-Rosline Bixie Kerstevent niet missen? Schrijf je dan snel in via www.concours.nl er zijn nog maar een paar plekjes vrij. De kosten voor deelname aan deze dag zijn € 30,-. Hiervoor kan je meedoen aan de dressuurclinic, het Bixie kerstspel, de spelletjes en workshops en dit is inclusief wat lekkers en een consumptie. Daarnaast krijgen je een mooi kerstcadeau aangeboden door don Uitzendgroep, de dagsponsor van het KNHS-Rosline Bixie Event.

Kerstspelletjes en workshops

Deelnemers aan het Kerst Event kunnen gratis meedoen aan spelletjes en workshops in kerstsfeer, zoals:

  • Maak een kersttaart voor je pony (vergeet niet een bakblik mee te nemen),
  • Knutsel mooie paardenkerstbal
  • Doe mee aan een super leuk kerstspel
  • Gratis consumptie

Broertjes en zusjes en alle kinderen die komen kijken (vanaf 4 jaar) die niet meedoen aan de dressuurclinic en het Bixie Kerstspel kunnen ook meedoen aan de spelletjes en workshops. Hiervoor kan je een stempelkaart kopen in de voorverkoop of via het secretariaat voor € 7,50. Hierbij is ook een gratis consumptie inbegrepen. Heb je alle spelletjes en workshops gedaan? Lever dan je kaart in bij de stand van Glamourhorze, dan krijg je daar een coole attentie.

Show

In de pauze is er een show met Eva Roemaat en haar paarden Shilas en Flip. De show staat in het teken van plezier, vriendschap en laten leren. Vrijheidsdressuur is het aanleren van natuurlijke bewegingen op een commando. Dit kan het commando zijn met de zweep, stem, je lichaamstaal of alle drie. Maar wat Eva het belangrijkste vindt, is plezier! Niks moet, daarmee houdt ze eer aan de naam vrijheids(!)-dressuur. Het doel is om met een paard te genieten en te werken aan een samenwerking, een band, maar samen leren en ontdekken. Dit kan je met kleine oefeningen doen zoals een kus geven, voetje geven of lachen. Maar ook oefeningen zoals het steigeren en het zitten.

Iedereen is welkom

Kinderen zonder eigen pony zijn natuurlijk ook van harte welkom om te komen kijken en kunnen meedoen  aan de Kerstspelletjes en workshops. Toegang en parkeren is gratis, dus neem je hele familie mee. Naast leuke activiteiten voor kinderen is er ook een gezellig strodorp met leuke standjes. We maken er een mooi kerstfeestje van voor de hele familie. Het Bixie Kerstevent begint om 8.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/bixiekerstevent

Geplaatst op: