NHC Oefenspringen

Oefenspringen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, wanneer ben jij erbij?

Aankomende periode kun je oefenspringen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. We starten maandag 1 juni met een uitgebreid en mooi aangekleed oefenparcours op het hoofdterrein.

Zelfstandig of onder begeleiding van instructrice Anneke de Bruin kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor alle niveaus, van B tot en met ZZ. Je mag een klasse hoger of lager starten dan het officiële wedstrijdniveau waarin je als combinatie startgerechtigd bent.

Waarom oefenspringen?
Het rijden van een parcours op concours kan soms spanning bij het paard of druk om te presteren opleveren bij de ruiter of amazone. Door samen eerst een oefenparcours te rijden, kun je goed beoordelen of jullie er klaar voor zijn om (weer) op concours te gaan!

Daarnaast kunnen jonge paarden wennen aan een aangekleed parcours, opvallende hindernissen en  het rijden op een ander terrein. Voor de meer ervaren paarden is dit een uitgelezen kans om alvast een keer te oefenen op een hoger niveau.

Pinkster-oefenspringen!

Maandag 1 juni, 2e pinksterdag 2020, is het zo ver, dan kun je voor het eerst weer oefenspringen op het NHC in Ermelo! Wegens het Corona-virus hebben we de twee voorgaande edities moeten annuleren, maar sinds de regelgeving met betrekking tot sport versoepeld is, is iedereen volgens de regels van het RIVM in beperkte aantallen weer van harte welkom op het NHC!

We bieden maandag 1 juni een mooi parcours aan voor pony's en paarden. We starten van 12.00 uur tot 15.00 uur met de pony's, waarna van 15.30 uur tot 18.30 uur de mogelijkheid bestaat om met een paard te deelnemen.

Op het hoofdterrein hebben we voldoende ruimte om op verplichte afstand van elkaar los te rijden en gebruik te maken van het parcours. We vragen de deelnemers hun aanwezigheid op het NHC qua tijdsduur te beperken tot het minimale en hooguit één groom en één trainer mee te nemen.

Uiteraard is instructrice Anneke de Bruin ook aanwezig voor de begeleiding! Wil je samen met haar door het parcours gaan? Meld je dan aan voor het oefenspringen onder begeleiding (€ 12,-). Heb jij al voldoende ervaring en wil je zelfstandig een rondje springen? Ook dat kan. De kosten hiervan bedragen € 10,- per parcours.
Vooraf online aanmelden is verplicht. Dit kan via de website van het Nationaal Hippisch Centrum. Inschrijven? Klik hier

Wil jij met een aantal paarden komen oefenspringen? Neem dan even contact met ons op via oefenspringennhc@gmail.com. We stemmen dan samen af op welk moment dit het beste uitkomt.

Het adres van het Nationaal Hippisch Centrum is: De Beek 125 in Ermelo.

Ruiters zijn verplicht om een veiligheidshelm, rijbroek en rijlaarzen of jodhpurs met chaps te dragen. Voor de optoming van de paarden geldt het Wedstrijdreglement Springen.

De volgende mogelijkheid om te komen oefenspringen is op:

Woensdag 24 juni 2020 (hoofdterrein) Inschrijven klik hier