NHC Oefen-Dressuur & springen

NHC oefenevent 13 juli: oefenspringen, oefendressuur en WE clinic Henri Jacobsen

Zaterdag 13 juli is er weer een nieuw oefenevent op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Naast het oefenspringen en oefendressuur in de buitenpistes kan je deze keer ook deelnemen aan een Working Equitation Clinic door Henri Jacobsen. 

Oefendressuur
Onder toeziend oog van officiële juryleden rijd je één of twee proeven. Het jurylid geeft live commentaar wat je door middel van video kan laten vastleggen door jouw begeleider of groom. In 10 minuten rijd je de door jou gekozen proef en krijg je na afloop direct feedback van de jury. Je gaat naar huis met concrete informatie over de sterke en verbeterpunten van jouw proef, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. We verwelkomen je graag in correct wedstrijdtenue in de ring. 
Oefendressuur is voor iedereen! Je kunt je opgeven voor BB tot en met Grand Prix, Junioren, Young Riders, Children en U25. Uiteraard is het toegestaan om een klasse hoger te starten dan dat je als combinatie geregistreerd bent. De kosten per proefje bedragen € 14,-. 

Oefenspringen
Zelfstandig of onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur kun je één of meerdere parcoursen springen. Het oefenspringen is voor iedereen, je kunt je opgeven van 0.30 tot en met 1.50. Je mag een hoogte lager of hoger starten dan de officiële hoogte waarin je als combinatie startgerechtigd bent. 
De kosten zijn € 12,- per parcours (zelfstandig) en € 14,- per parcours (onder begeleiding). Het is mogelijk om je voor meerdere parcoursen in te schrijven. 

LET OP: Het oefenspringen vindt plaats in de 100 meter baan, het parcours staat over de gehele lengte. Het losrijden is in de Amaliahal.

Working Equitation clinic verzorgd door Henri Jacobsen
Henri Jacobsen is als ruiter en Working Equitation Holland jurylid actief binnen de Working Equitation. In 2018 was Henri opgenomen in het Nederlandse team voor het wereldkampioenschap WE in München. Het team eindigde daar op de mooie 6e plaats. Op dit moment is hij in het selectietraject met de 21 Jarige Steph's Donaldson voor het Europese kampioenschap in Tsjechië later dit jaar. Henri rijdt verschillende paarden in de dressuur tot en met Lichte Tour-niveau. Daarnaast is hij jurylid tot en met ZZ-licht niveau en gediplomeerd Orun niveau 4 instructeur.   

In groepjes van twee combinaties kun je deelnemen aan de clinic van Henri. De clinics duren een uur, de kosten bedragen €55,- per combinatie. 

Aanmelden
Aanmelden is voor beide disciplines en de clinic mogelijk via het online inschrijfformulier. Wees op tijd; het gebeurt steeds vaker dat de inschrijving vroegtijdig gesloten moet worden omdat het maximale aantal deelnemers is behaald.

LET OP: DE WORKING EQUITATION CLINIC IS AL UITVERKOCHT