Sven Rothenberger en Johan Hamminga aan het woord tijdens KNHS Trainersseminar

Op 20 en 21 januari 2017 staat het jaarlijkse KNHS-trainersseminar op het programma. Op zaterdag zullen top dressuurtrainers en juryleden Sven Rothenberger en Johan Hamminga vanuit de rijbaan invulling aan het programma geven. De inschrijving is open en verloopt via Mijn KNHS.

Johan Hamminga licht vast een tipje van de sluier op over de inhoud van het programma. “Het FEI rule boek, wat we allemaal in de sport moeten volgen, is er heel duidelijk over. We willen ontspanning, losgelatenheid en harmonie zien, maar hoe doe je dat? Van ontspanning naar inspanning komen, dat is voor mij het belangrijkste. Ik vind het ook heel belangrijk om dat uit te dragen aan alle instructeurs. Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het inzicht over hoe je een paard verbetert.”

“In de ochtend zullen we wat meer aandacht besteden aan gymnastisch werk. We willen niet helemaal onderaan in het niveau beginnen, maar vooral laten zien hoe je een paard in de positie brengt dat hij daarna het zwaardere niveau aan kan. In de middag gaan we dan ook echt aandacht besteden aan de zwaardere oefeningen. Hoe krijg je een paard aan het passageren en wat is een goede pirouette? Sven Rothenberger en ik zijn ook beide Grand Prix jurylid, we kunnen en willen dan ook zeker aan gaan geven hoe een jury naar bepaalde zaken kijkt. Dat helpt ruiters natuurlijk ook weer verder.”

Deelname levert licentiepunten op. Uiteraard is er deze dag ook volop ruimte voor het stellen van vragen.

Inschrijven en prijzen

  • Inschrijven voor het KNHS-trainersseminar kan sinds maandag 12 december via Mijn KNHS
  • Toegangsprijs voor de dressuurdag op zaterdag 21 januari is € 50,-. Deze bijeenkomst duurt de hele dag en er is een lunch, koffie en thee inbegrepen bij de toegangsprijs. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs 70 licentiepunten en officials 30 licentiepunten.
  • De kosten voor de springavond op vrijdag 20 januari zijn € 25,-. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst behalen instructeurs  35  licentiepunten en officials 15 licentiepunten.
  • Een passe-partout voor beide dagen kost € 65

 

 

Geplaatst op: