Meer over

KNHS - FNRS Springcompetitie

Begin evenement:

26 mrt 2023

Eind evenement:

26 mrt 2023

Van - tot:

08:00 - 21:00

KNHS-FNRS SPRINGCOMPETITIE

In januari start de FNRS-KNHS Springcompetitie weer voor de manegeruiters! Deelnemers strijden om de titel ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’ en met alle deelnemers van het ruitersportcentrum kan er gestreden worden voor de titel ‘Best springend Ruitersportcentrum van het jaar’. Er zijn drie categorieën: S40, S60 en S80.

Tijdens de Springcompetitie krijgt de manegeruiter echt het gevoel van een topruiter. De wedstrijddagen worden georganiseerd op professionele accommodaties, er staat een mooi parcours, er zijn professionele juryleden en mooie prijzen te winnen. Dit maakt de springcompetitie elk jaar weer tot een succes! Ruiters maken kans op de titel ‘Best springend manegeruiter van het jaar’ en het bedrijf maakt kans op de titel ‘Beste springend ruitersportcentrum van het jaar’.  

Deelname Springcompetitie visitekaartje voor Ruitersportcentrum 
De meeste ruiters maken kennis met de paardensport via een manege. Nadat de basisvaardigheden zijn aangeleerd gaan ze door naar een eventuele springles. Als ruiters hier plezier in hebben komen ze steeds een stapje verder en mogen ze hoger springen. Om fanatieke springruiters gemotiveerd en uitgedaagd te houden is het leuk om ze aan de FNRS-KNHS Springcompetitie deel te laten nemen. Voor een ruitersportcentrum is het een mooie manier om naar buiten te treden als een actief en kwalitatief goed ruitersportcentrum. Daarnaast is de Springcompetitie een extra dienst waarmee nieuwe klanten worden aangetrokken en die de ruiter langer aan een bedrijf bindt.  

Deelnemen met jouw ruitersportcentrum?  
Ruiters die bij een FNRS-ruitersportcentrum rijden en in het bezit zijn van een geldig Ruiterpaspoort mogen deelnemen aan de Springcompetitie. Ruiters met een actieve KNHS-startpas kunnen helaas niet deelnemen aan de springcompetitie. Elk deelnemend ruitersportcentrum mag ruiters afvaardigen naar de regiofinales. Dit kan bijvoorbeeld door een selectieronde op het bedrijf te organiseren. Selectieronde kunnen uitgeschreven worden in de categorieën (S40, S60 en S80): 

  • Per categorie worden er maximaal 6 ruiters of amazones afgevaardigd naar de regiofinale (dus maximaal 18 per ruitersportcentrum). 
  • De 12 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie van de regiofinale gaan door naar de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt centraal in Nederland georganiseerd. Tijdens de halve finale wordt de ‘Best springend ruitersportcentrum van jaar’ bekend gemaakt. 
  • De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de finale waar uiteindelijk per categorie de ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’ wordt verkozen. 

Locaties en data 
Hieronder de verdeling van de data en locaties van de KNHS-FNRS Springcompetitie 2023.  

Regiofinale 

Zondag 15 januari 2023 Manege Beukers in Oudkarspel 

Hippisch Centrum Bodegraven in Bodegraven 

Zondag 22 januari 2023 De Lourenshoeve in Den Ham 

RSC De Drie Linden in Zeeland (Noord-Brabant) 

Halve finale 

Zondag 5 februari 2023 Stal Groenendaal in Bunschoten 

Finale 

Zondag 26 maart 2023  Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo