Kirsten Brouwer prolongeert Z2 titel

Net als vorig jaar was Kirsten Brouwer de sterkste in de klasse Z2 bij het KNHS Indoorkampioenschap. Deed ze dat vorig jaar met de hengst Eyecatcher, deze keer was het met zijn evenbeeld Sultan des Paluds. “Ik ben super happy. Sultan des Paluds is een heel swingvol en happy paard. Ik ben heel trots.”

Brouwer heeft reden trots te zijn. “Dit was pas onze vierde wedstrijd. Ik heb twee selectiewedstrijden met hem gereden, de Utrechtse kampioenschappen en dan nu hier in Ermelo. Ik rijd Sultan de Paluds nu een paar maanden. Hij moet nog zeven worden. Als vijfjarige heeft hij voor Frankrijk met een Franse amazone het WK voor jonge paarden gelopen. Al snel daarna is hij naar ons gekomen. Sultan is nog steeds van zijn Franse fokker en eigenaar. Hij ontwikkelt zich zo goed. Hij deed het hier vandaag super. Het is een heel lief en vrolijk paard, maar hij kan ook heel scherp en heet worden. Daar was ik een beetje bang voor in de Kür, maar hij was ook wat moe dus dat viel mee. Het kwam precies goed samen. Vorig jaar won ik met Eyecatcher. Sultan is gewoon een kleine versie van hem. Sultan heeft ook een topkarakter. Ik ben blij dat hij er voor ging. Hij is altijd vrolijk. Zegt nooit nee. Leuk dat het hier op het kampioenschap dan ook lukt.”

De juryleden waardeerden de winnende proef van Brouwer met 72.500. Het zilver ging naar Laura Zwart en de vos Lumen Express, die punten scoorde met zijn fantastische uitgestrekte draf. Voor de amazone uit het Friese Oosterwolde, die daar haar eigen dressuurstal runt, stond er na de proef 71.958 op het scorebord.

Aniek de Laat nam het brons mee naar Brabant. Met de stoere en sterke Endyrava, die bekendheid geniet uit zijn loopbaan bij de jonge paardenwedstrijden, reed Aniek een aansprekende finaleproef.

Uitslag KNHS Indoorkampioenschap dressuur klasse Z2 paarden Kür op Muziek, Schaap en Citroen Juweliers Prijs
1) Kisten Brouwer (Riel), Sultan des Paluds (v.Soliman de Hus), 72.500%
2) Laura Zwart (Oosterwolde, Fr), Lumen Express (v.Vivaldi), 71.958%
3) Aniek de Laat (Roosendaal), Endyrava (v.Lord Leatherdale), 71.292%

Klik hier voor alle uitslagen

 

Geplaatst op: